Adatkezelési tájékoztató

 

Jelen adatkezelési tájékoztató célja, hogy a vonatkozó jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve tájékoztassuk Önt, hogy weboldal szolgáltatásunkhoz kapcsolódóan az Ön számítógépén elhelyezett cookie-k és a cégünkhöz benyújtott tanúsítási kérelmek vonatkozásában milyen személyes adatait kezeljük, illetve Önnek milyen jogokat biztosítunk, hogy adatai kezelésével kapcsolatban minél szélesebb körben Ön dönthessen.

Amennyiben a tájékoztató elolvasását követően kérdései merülnek fel az adatkezeléssel kapcsolatban lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségek valamelyikén, szívesen állunk rendelkezésére.

Adatkezelő és képviselője megnevezése és elérhetőségei

Cégnév: MATRIX Kft.

Cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 290.

Telefonszám: 06 23 444 600

Email: info@matrix-tanusito.hu

Kapcsolattartó: Molnár Ádám

Általunk kezelt személyes adatai, az adatkezelések célja és jogalapja:

A cookie-k kapcsán:

A cookie-k olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében, ezeknek az Ön számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához hozzájárulását kell kérnünk.

A cookie-k által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így Ön releváns és „személyre szabott” tartalmat kap. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A cookie-k segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát

Az MATRIX Kft. által üzemeltetett www.matrix-tanusito.hu honlap látogatásakor egy apró ún. cookie fájl kerül számítógépére.

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, nyomon követése, egymástól való megkülönböztetése, a megadott adatok tárolása, adatvesztés megakadályozása,

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont.

A kérelmek kapcsán:

A tanúsítási eljárás első lépéseként Ön kitölti és visszaküldi a MATRIX Kft. honlapján elérhető tanúsítási kérelmet. A kérelemben így megadott személyes adatokat a MATRIX Kft. az Ön azonosítására és kapcsolattartásra használja.

Az adatkezelés célja: A kérelem benyújtóval való személyes kapcsolatfelvétel lehetőségének megteremtése,

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

A kezelt adatok köre: kapcsolattartó személy neve, beosztása, elérhetőségei.

Adatfeldolgozónk:

Google LLC (“Google”);
székhelye: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043,
Amerikai Egyesült Államok.

Smartlook
Lidicka 2030/20
602 00 Brno
Czech Republic (European Union)

Az Ön jogai:

  1. Hozzáférés joga: Önnek joga van visszajelzést kérni, hogy személyes adatai kezelése folyamatban van-e illetve tájékoztatást kérni az adatkezelés céljáról, az érintett személyes adatok kategóriáiról, a címzettekről, a személyes adatok tárolási idejéről, egyéb jogairól és az adatok forrásáról, adataival kapcsolatban történik-e automatizált döntéshozatal, profil alkotás. Cégünk jelen adatkezelési tájékoztató mellett a fenti elérhetőségeken szívesen áll rendelkezésére ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban. Joga van az általunk kezelt adatokról másolatot kérni, szintén a fenti elérhetőségeken teheti meg.
  2. Helyesbítés kérés joga: Önnek joga van kérni általuk kezelt személyes adatai helyesbítését, javítását, ha azokban pontatlanságot tapasztal, hiányosak vagy azok változtak.

 

  1. Törlés/ hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog:

Önnek joga van az adatkezelés vonatkozásában megadott hozzájárulását visszavonni és ezzel adatai törlését kérni.

A cookie-kat a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a cookie-k elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor cookie-t küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

  1. Adatkezelés korlátozásának joga:Önnek joga van kérni adatai kezelésének korlátozását, ha:

– vitatja személyes adatai pontosságát az általunk történő ellenőrzés idejére;

– az adatkezelés jogellenes, de Ön nem szeretné, ha azokat törölnék, így kéri a korlátozásuk;

– adatai kezelésének oka megszűnt, de Ön jogi igények előterjesztése,érvényesítése, védelme érdekében igényli azokat;

A korlátozás ideje alatt az adatok a tárolás kivételével nem kezelhetőek. A korlátozás feloldásáról előzetesen értesítjük.

  1. Adathordozhatósághoz való jog:Önnek joga van kérni a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapni vagy más adatkezelő részére való továbbítását kérni.

 

Hogyan gyakorolhatja e jogokat:

A fenti személyes adataival kapcsolatos jogait írásban vagy szóban a fenti elérhetőségeink bármelyikén gyakorolhatja. A kérésekre minél hamarabb válaszolunk írásban.

Felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga/felügyeleti hatóság megnevezése:

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat az MATRIX Kft. várja a fenti elérhetőségeken, de amennyiben intézkedéseinkkel nem ért egyet, azokkal nem elégedett az adatvédelmi hatósághoz fordulhat panaszaival.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125, Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

ugyfelszolgalat@naih.hu

36-1-391-1410